Energielabel aanvragen

Een energielabel zegt iets over de energiezuinigheid van een huis. De letter op het energielabel van het huis geeft onder meer aan hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. 

Hulp nodig bij het aanvragen van je energielabel?

Contact opnemen

Het is tijd voor nieuw woongeluk

Wil je je huis verkopen dan ben je verplicht een definitief energielabel te overhandigen bij de overdracht van je woning. Ook kandidaat-kopers kijken steeds vaker naar de energiezuinigheid van een woning. ViaJoop kan je helpen bij de aanvraag van het definitieve energielabel. We hebben diverse partijen waar we naar door kunnen verwijzen en leveren de benodigde documenten.

Keurmerk

AANVRAGEN DEFINITIEF ENERGIELABEL

Op 1 januari 2015 heeft iedere koopwoning een zogenaamd voorlopig energielabel gekregen. Een definitief energielabel kun je aanvragen door een afspraak te maken met een vakbekwaam energieadviseur. Die bekijkt in 1 à 2 uur tijd de kenmerken van je woning en hoeveel energie er nodig is voor bijvoorbeeld verwarming, ventilatie en warm water. Na afloop krijg je een definitief energielabel en aanbevelingen voor verduurzaming. Een energielabel aanvragen kost gemiddeld € 258, afhankelijk van je type woning, de woonoppervlakte en de tarieven die de adviseur hanteert.


ViaJoop kan je helpen bij de aanvraag van het definitieve energielabel. We hebben diverse partijen waar we naar door kunnen verwijzen en leveren de benodigde documenten.

Wil je meer weten over het energielabel? Energielabel: klein onderdeel met grote impact | Funda

Vraag een definitief energielabel aan

Hulp nodig bij het aanvragen van je energielabel?

Neem contact op